Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kviteseid
Telemark
Fint turterreng
(Skrevet av mob 14.08.2009)

Tur foretatt: August 2009.

Etter frokost på Straand hotell i Vrådal kjørte jeg i retning Dalen - for så å svinge mot Fyresdal. Ved Hauggrend svingte jeg av til venstre opp i lia der det sto skilt mot bl.a Roan og en folkehøyskole e.l. Her var det bomvei (40 spenn) inn til Røyningsdalen. De fleste som kjører her skal sikkert enten fiske eller opp på Roan som burde vært kommunetoppen kanskje. Roan er en topp med bratte svaberg tilsynelatende rett ned på 3 sider.

Jeg kjørte Røyningsdalen nesten til endes. Konverserte med bilen og ble enige om at bomveien ikke var ryddet godt nok for store steiner etterhvert. Så ettersom jeg ville kjøre hjem fra Telemark senere valgte jeg å stoppe ca 1 km før enden (parkerte ved ei hytte). Bilen er vel strengt tatt ikke tilpasset denne idiotiske hobbyen i særs grisgrendte strøk.

Derfra fulgte jeg veien, så god sti mot Kvæven. På Kvæven lå det to fine hytter som nå var okkupert av sau. Derfra er det egentlig umulig å følge stien over myrene mot Øvre Kvæven. Men det går sti altså. En sti mot selve hytta på Øvre Kvæven - den andre mer direkte mot Røyningsvatn. Jeg fant ihvertfall igjen stien både opp og ned.

Oppe ved Røyningsvatn gikk stien til en liten demning. Her var det greit å gå over elva. Herfra ser du rett på fortoppen til Sveinsheia. Så det er egentlig bare å sikte på den. Men litt knoting blir det over myrer, rundt en bergnabb osv før det går lett til topps. Det er jo ikke mange høydemetrene og lett terreng å gå i. Et par av myrene har imidlertid et par fine hull å tråkke i. Tryna skikkelig i ett og en brukket gåstav ligger til en heldig arkeologs grublerier om ca 1000 år tenker jeg.

Vel oppe er det en knallfin utsikt som vanlig fra Telemarkstoppene. Det skal de ha. Tok samme vei ned igjen og brukte vel ca 4 timer tur/retur inkl. lunsjpause ved demningen.


Tilbake til Kviteseid


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset