Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Drangedal
Telemark
Lett og fin tur på sva
(Skrevet av mob 12.08.2009)

Tur foretatt: August 2009.

Etter Bøs Jøronnatten og Nomes bortgjemte Knarren kjørte jeg videre mot Grova. Der kom jeg utpå rv38 mellom Drangedal og Vrådal. Landhandelen på Grova med de fantastiske bollene som andre har skrytt av var stengt, så det var bare å starte på dagens 3. topp på tom mage.

Som de andre har forklart så gjelder det å parkere rett etter at man har kjørt gjennom en "nesten-tunnell". Dvs der bergene kommer tett innpå begge sider. Følger man med så ser man da et skilt mot Fagerliheia på høyre side rett etterpå. Da har du i praksis parkert rett nedenfor Fagerliheia.

Parkerte der og kom i prat med en gammel fjell-ulk på samme ærend. Han tok tydeligvis denne turen som en jevnlig trim. Stien var godt merket med blåfarger hele veien opp. Varder var satt opp over svaene som man i praksis fulge hele veien opp. Utsikten ble bedre og bedre og svaene var utmerket å gå på opp.

Vel oppe etter 50 minutter fikk man en knallfin utsikt over halve Telemark. Eneste som manglet var vel Gaustatoppen som var gjemt bak noen andre topper i nord.

Forberedte meg på å løpe ned, men så kom det jaggu en liten byge. Sklei skikkelig på ræva et par ganger mens jeg sendte tekstmeldinger. Så da sluttet jeg både å sende meldinger og gikk atskillig forsiktigere. Det ble glatt ned svaene da gitt. Brukte faktisk en time ned av den grunn.

Ble 3 lette topper i Telemark, men ca 1500 høydemeter totalt. Et par kalde øl og middag fortjente jeg således på Straand hotell i Vrådal.


Tilbake til Drangedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset