Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Seljord
Telemark
Fin høyfjellstur
(Skrevet av mob 16.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Vi kom fram til Nutheim Gjestgiveri (flott kunstnerhotell) langt utpå natta pga stengt vei, så tok en sen og god frokost på hotellet før vi kjørte inn mot Åmotsdal og så til Studbø.

Parkerte rett ved gården og gikk veien gjennom gården og til hyttefeltet ovenfor. Ved øverste hytta går en sti nordover langs Vierknuten. Denne stien går faktisk helt til hyttene i Grotvassdalen. Gjelder bare ikke la seg lure av alle sauetråkkene opp mot Vierknuten. Stien på nordsiden av Vierknuten var ikke merket på min GPS eller kart. Fint og åpent terreng å gå i selv om det var litt bløtt over myrene etter alt regnet i det siste.

Vi bommet litt og kom ned på hytta litt for langt nord. Et idyllisk sted hvor folk koser seg med all ørreten i vannene rundt. Vi bestemte oss for å gå rett opp på nordvestryggen av Brattefjell derfra. Vi slet litt med å komme tørrskodd over elva så hentet en gammel trestokk ved hytta som vi la ut i elva ved vadestedet. Da balanserte vi fint over.

Opp ryggen gikk det fint og vel oppe på høyden satte vi oss ned og tok lunsj med panorama mot Gaustatoppen. Mens vi satt der passerte en stor reinsdyrflokk rett bak oss. Knallfin naturopplevelse!

Vel oppe på toppen hadde vi vid utsikt i alle retninger. Ned igjen gikk vi rett ned på hyttene hakket sør. Fant den stien/sauetråkket som Joso beskriver på sørsiden av elva. Fulgte den til hytta, mens rypefamiliene skvatt rundt oss. Her er det bare å fyre løs til høsten! En utstøtt rein forvirret seg stadig rundt oss også på veien ned.

Fra hytta var det bare å gå over brua over elva og stien tilbake. Vi så da at vi hadde bommet på denne stien i det vi rundet Vierknuten. Så er man litt oppmerksom så tar man stien mot Brattefjell når man er på slutten myra.

Vi koste oss i 5-6 timer i rolig tempo i finfin høyfjellsnatur.


Tilbake til Seljord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset