Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lenvik
Troms
Senja - sommeren 2009
(Skrevet av Anneli 13.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Etter fem lange og flotte topper i Finnmark og tre på Senja, kjentes muskulaturen litt sur ut og beina litt såre da jeg labbet i vei mot feriens siste kommunetopp. Temperaturen i Troms hadde imidlertid steget, så jeg la i vei ganske lett påkledd. Mann og barn var fortsatt i Hamn, delvis fiskende og pilsende, mens mor tok en siste kommunetopp når et besøk på Finnsnes likevel var nødvendig.

Kjørte til Finnfjordbotnen, tok av på rv 856 pg fulgte skilting mot Tårnelvmoen. Svingte til høyre ved skilt mot Tårnvatnet, betalte de obligatoriske 30 og kjørte til veis ende. Bak det gamle nedlagte småbruket går det, som Johan har skrevet, en god og velbrukt sti oppover lia. Et flott valg gjennom nydelig bjørkeskog. Jeg valgte, i motsetning til tidligere turgåere, å krysse elven helt oppe i skaret, innom punkt 936 og opp i høyden. Fikk med meg tre varder og flott utsikt, men brukte noe mer tid. Boks med bok, men den var ganske våt. Dessverre kom også tåka og regnet seilende idet jeg helte opp te i koppen, så jeg rasket meg nedover - nå langs ruta til Johan m/følge. Helt klart mye raskere. Var så heldig på denne turen å finne ikke mindre enn tre fuglereder - to helt klart rype, og det andre ukjent. Morsomt også det.

Familien har hatt en flott uke her oppe - fisket, gått i fjellet, spist, spilt kort og kjørt til de mest fantastiske utposter. Vi tok også en helt utrolig flott tur med småbåt ut til Bergsøyan naturreservat. Helt blikkstille på havet. Helt ute ved Sisarholman ble vi plutselig oppmerksomme på en hel koloni av seler. Det var bare å ligge stille og nyte synet av 20-30 sel som full av nysgjerrighet koste seg rundt båten. Masse hekkende fugl, bl.a. mye lundefugl. En virkelig opplevelse for store og små :) Farvannet er utrygt her med flust av øyer og båer og innimellom skikkelig langgrunt. Med et godt øye og forsiktighet går det bra. Føler at vi har gjort Senja denne sommeren, fått med oss folket og naturen, som jeg synes er en stor del av kommunetoppsankingen. Storfornøyd med 9 flotte topper i Finnmark og Troms i løpet av vel to uker.Tilbake til Lenvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset