Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Audnedal
Vest-Agder
Sørlandstur 2
(Skrevet av Sea 10.07.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

27.06.2009

ØRNEMYRFJELLET
Kom fra Kvinesdal mot Kvinlog og rv42 til Håland og opp til Øvre Flottorp.
Var litt usikker på hvor det var best å starte her, men traff en hyggelig huseier som viste både veg og parkering. Ved parkeringen rygget jeg over en bueorm, mao. greit å ha med øynene her ...
Huseieren slo følge opp til Kleivestemmen, med et litt vondt kne. God sti opp hit. Så en liten bueorm her også. Fra Kleivestemmen gikk jeg opp på vestlig høydedrag og GPS til toppen. Litt opp og ned på delvis sva opp til fin toppvarde. Kjapp retur, for huseieren hadde invitert på kaffe. Det ble en hyggelig prat med han og hans bedre halvdel i finværet på terassen.
Fint å være på tur når man treffer så hyggelige folk!

ØRTEKNAPPKNUTEN
Deretter mot Sveindal og rv462 til Tønnesland og nordover mot Roland. Gjorde som de fleste andre og parkerte ved p-plass ved Bjønnjordstjønna. Startet på skogsvegen og deretter GPS opp til den store varden, på en liten skogstopp. Nesten merkelig at det ikke er sti til denne store varden.
Vurderte å gå til Oksla fra toppen, men fant ut at det ville bli raskere å gå fra Høvårsland. En storfugl flakset opp i skogen på returen.

OKSLA
Kjørte tilbake til rv462 og østover til Høvårsland. Tok grusvegen opp til innerste hus hvor jeg også traff huseier med flere som drev med vedjobbing. Meddelte mitt ærend og fikk parkere ved husene.
Tok beina fatt forbi den rødmalte hytta og kom inn på et ATV-spor innover. Deretter en gammel sti og så et ferskt ATV-spor som gikk inn til hytta ved Eptevatnet. Traff en på ATV her. Lett og fint å gå etter disse ATV-sporene, men masse stygge spor blir det!
Fra hytta fulgte jeg terrenget nordover langs kommunegrensa til den lille toppvarden, med masse knott! Returnerte litt lenger øst og fulgte ATV-sporet tilbake.

RINNAN
Avsluttet med denne "duste-toppen" i dag.
Kjørte sørover fra Koland og opp til Apåsland. Skogsvegen var avstengt og ingen hjemme på gården, så jeg tok sjansen og parkerte bak uthuset. Startet etter en skogsveg og dreide etterhvert opp gjennom skogen på GPS til denne "flate" skogstoppen, uten markering og uten utsikt og attpåtil tusenvis av irriterende fluer som absolutt skulle bli med på bildene. Mer dustetopp skal en lete
lenge etter.

GPS'en viste 21,3 km og 849 hm på disse 4 toppene.


Tilbake til Audnedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset