Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lindesnes
Vest-Agder
Sørlandstur 2
(Skrevet av Sea 10.07.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

26.06.2009

SVOLHEIA
Etter å ha startet dagen som turist ... kjørte jeg fra Vigeland og nordover rv460, så opp til høyre på grusveg og inn til Norum gård. Her traff jeg bonden som jobbet med slåtten. Tok en prat med han og han anviste både parkering og retning opp til toppen. Men jeg kjørte litt for langt inn og tok feil skogsveg. Endte i et krøkke-terreng med tett skog og opp og ned noen skrenter, før jeg kom opp på den lille fine toppen med trigpkt og liten varde. Tilbake fant jeg riktig skogsveg forbi rester av en gammel elgskrott. Betydelig lettere å gå her.

BRONEHEI
Kjørte tilbake til rv460 og over elva og nordover til Støle. P-plass og godt merket "folkesti" herfra. Lettgått på sva opp til stor varde som ligger i Lindesnes kommune. Høyeste punkt ligger imidlertid i Lyngdal kommune, ca 100 m lenger vest. Ett rådyr før p-plassen var eneste tegn til liv på denne turen.

KALDÅSKNIPA
Deretter tilbake til Vigeland og E39 mot Lyngdal og videre mot Åpta.
Vegen og bommen opp til masta starter ved første til høyre etter kommuneskilt Farsund. Tok syklen og syklet opp bratta på 17 min. Blåste noe forferdelig på denne toppen med den store masta. Gikk så ned og opp til Lyndgdal-toppen markert med noen steiner, den er lett å se. Farsund-toppen lenger ned, er markert med mange småvarder, men fant den som JoSo mener er høyest. Brukte lengst tid på toppene her og nesten ingen tid ned på sykkel ...

GPS'en viste 12,2 km og 685 hm på disse 3 toppene.


Tilbake til Lindesnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset