Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Birkenes
Aust-Agder
Sørlandstur 2
(Skrevet av Sea 10.07.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

24.06.2009

HIMMELSYNA
Satte vekkerklokka på 07:00, men våknet først rundt 09:00 i teltet.
Kjørte ned til bomvegen (sperret med kjetting) ved grusvegen opp mot Himmelsyna. Tok sykkelen oppover her, først på fin grusveg, men etter hytta på dårlig og tung skogsveg til endes. 320 hm opp her, kjentes i beina. Fulgte deretter noen staker bortover myra før jeg dreide opp til venstre mot toppen. Traff to til her oppe som hadde gått vestfra. Ned gikk jeg så og si rett mot sykkelen, ved enden av vegen. Helt greit valg.

TRONGEDALSNUTEN
Kjørte så nordover til Åmli og inn mot Gjøvdalen. Bomvegen var låst, så her ble det ny sykkeltur innover grusvegen forbi hytta og ned til elva hvor rødmerket sti til Grunntjørnsbu starer. Fulgte denne som IL&O til bekken, hvor en umerket sti tok opp til venstre. Mistet denne etterhvert og gikk deretter etter GPS'en. Forferdelig mye irriterende klegg her, så jeg hoppet i vannet for et bad før toppen. Det gjorde seg i det varme været. Deretter litt opp og ned før toppen av Trongedalsnuten.
Fulgte ny blåmerket sti tilbake, men denne gikk rett mot nord og havner antakelig nede ved grusvegen lenger frem i dalen. Hadde kanskje vært et bedre alternativ opp her også, men jeg måtte tilbake til sykkelen og måtte ned et bratt parti før jeg kom til "min sti".

GPS'en viste 29,3 km og 1250 hm på disse 2 toppene.


Tilbake til Birkenes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset