Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Duolbagaisa
673 m
Gamvik
Finnmark
Sommerturer i Finnmark
(Skrevet av JoSo 02.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

1.7.09:
Den første dagen i juli ble en opplevelse både værmessig, turmessig og ikke minst et interessant innsyn i en verden som vi "urbane" mennesker sjelden opplever. Møtet med Viggo Larsen og hans forhold til natur, vær, geologi, fiske, jakt og fangst var både lærerikt og en opplevelse. Hvorfor kan dere som komme etter selv få gleden av å oppleve hvis Viggo velges som båtfører.
Turen: Kjørte til Vestertana og det blå huset til Viggo nede ved sjøen. Vinden var sterk i dag så det ble noen ekspertvurderinger fra Viggo som førte til at jeg ble satt i land ved Gussanjarga som ligger en del lenger unna toppen enn Stapogieddi som var min opprinnelige plan som utgangspunkt for turen til Duolbagaisa.
Viggo anbefalte derimot dette utgangspunktet og rutevalget, så da så...
Ved Gussanjarga var flere ferierende denne dagen, og en kaffesup over bålet ble også et høydepunkt.
Gikk så opp over høydene og passerte Måskejavri på vestsiden, videre etter de kraftige reintråkkene opp til Baktejavrrit som ble passert på østsiden. Herfra en lett vandring på samme høydenivå noen kilometer til høyde 412 et par kilometer før toppen. Turen gikk så inn dalen like ved toppunktet og en stor bue inn på platået. Her var det flatt... Vindfullt og litt regn var det også på denne turen. Tåka kom og gikk ved varden.
Stor varde hvor jeg også fant plastskrinet til Otto & Inger Lise. Ingen har signert i boka siden de var her 15.7.08.
Dette ble en 6 timers tur og litt over 20 km t/r Gussanjarga.


Tilbake til Gamvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset