Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nesseby
Finnmark
Sommerturer i Finnmark
(Skrevet av JoSo 02.07.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

30.6.09:
En ny ganske lang tur i Finnmark. Kjørte langs R890 forbi Austertana. Noen kilometer forbi dette lille tettstedet tok jeg av en grusvei inn Basavzidalen ca. 1,5 kilometer. Parkerte her like før en bekk som var for drøy å forsere med min lave leiebil.
Det ble to varianter av rutevalg denne dagen, mest på grunn av at jeg ble så opptatt av en utrolig flora inne i dalen. Mange kjente og kjære fjellblomster stod i full blomst nå i slutten av juni, og i tillegg det som er vanlig i Nord-Norge: Store enger med Ballblom. Vakkert!
Det var i tillegg et utrolig antall av fuglearter innover her, og jeg observerte også to arter som jeg aldri har sett før: 1.Horndykker, på et lite vann i lavlandet, og 2.Lappspove, på ei myr oppe på rundt 350 moh. (I Norge finnes lappspoven stort sett bare her på Varangerhalvøya).
Ruta til topps: Opp av dalen ca en kilometer etter elvemøtet mellom Basavzzejohka og Geatkegorsa, så over høydene 362, 436 og 432. Direktelinje til toppen herfra.
Liten varde og en steinplate på toppunktet. Toppen var for flat til at jeg kan skryte av utsikten denne gang. GPS-/ kartpunktet ligger ca 270 meter rett nord og for de som passerer varden 3-400 meter enda lenger i nordlig retning: Legg merke til denne artig oppbygde varden..! Ned til bilen i munningen av Basavzidalen ble høydene nesten helt til Moalajunis fulgt. Herfra ned til stien i dalen rett nord for den lille "toppen" på 127 moh.
Turen ble 30,6 kilometer t/r og tok ca 9 timer inkl mange pauser pga både flora og fauna. Luftlinje 12,6 fra bilen.


Tilbake til Nesseby
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset