Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Øksnes
Nordland
Oppe i skyene
(Skrevet av mob 25.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

Hadde en knalltur i kremvær på nabotoppen (Vardetind i Bø) dagen i forveien. Men etter å ha langet inn gode lammekoteletter og hatt en god natts søvn på det fraflyttedte fiskeværet Nyksund, så våknet vi opp til regnvær, lavt skydekke og vind.

Så vi tok en lang frokost og belaget oss på en hviledag med bilkjøring til Harstad. Men når vi kom til Snøkolla måtte jeg bare ut av bilen. Skyene lå godt nedpå, men kun duskregn, så måtte bare i vei. Mine dårlige kamerater ville heller ta en marsipankake og kaffe i Sortland, så måtte tråkke i vei aleine gitt.

Startet fra samme gule hus som de andre. Men gode stier fant jeg ikke bak huset og huseieren visste egentlig ikke om en god sti han heller. Gå mot ryggen sa han, så finner du veien opp. Så jeg gjorde. Kom inn på en sti opp der ryggen startet (litt til venstre). Jeg mistet stien en stund, men gikk greit opp allikevel. Oppe på ca 400 meter forsvant sikten, men fulgte da ryggen mot venstre og kom inn på en vardet "sti" rake veien opp.

Jeg kunne "sense" at utsikten var formidabel og luftig, men så intet denne dagen. Vel oppe var varden på plass. Sendte noen meldinger og tok et par bilder før jeg hutret mot vinden og duskregnet ned igjen. Lett treningstur på 2,5 time. Glad jeg tok den selv om ikke været stemte.

PS! Kan ellers anbefale Nyksund som base for denne toppen. Her har flere pusset opp de gamle husene og startet restauranter og overnattingsplasser. Vi bodde på Nyksund Ekspedisjon. Hyggelig sted og knallgod mat.


Tilbake til Øksnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset