Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Drangedal
Telemark
3 Telemarkstopper
(Skrevet av Sea 22.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

17.06.2009

JØRONNATTEN
Kjørte rv36 forbi Bø og Verpe til østenden av Seljordsvatnet og grusvegen opp til Myklestulbrui. Låst og lukket bom her, over nyrehalibitert bru. Tok beina fatt etter grusvegen og over elva.
Herfra merket sti forbi Vefallbui og Åstad og til toppen. Flere storfugl på veg opp, og masse sau ved Åstul, men ingen folk å se i finværet. Fin utsikt fra varden mot Bø og Nordsjø, samt Gaustatoppen. Overraskende flott terreng her.

KNARREN
Deretter tilbake til Verpe og rv156 sør for Seljordvatn (så ingen sjøorm). Så mot Kilen og Fjågesund og Tremyr gård. Grusvegen innover var låst med hengelås, så da var det bare å hive seg på syklen oppover lia. Ca 200 hm inn til traktorvegen som jeg syklet helt inn til foten av høydedraget.
Derfra på GPS opp til den lille toppvarden. En elg la på sprang rett foran meg og ville ikke være med til toppen.

FAGERLIHEI
Siste topp denne dagen, ble Fagerlihei. Kjørte vegen videre til Grova, så rv38 mot vest og parkerte etter fjellskjæringene på stikkvegen ned mot Kaldvatn. Gikk over riksvegen og til godt merket sti til toppen. Bra stigning oppover på svaberg etter svaberg. Må være ideell topp for bakkeløp dette, vel og merke når det er tørt ...
Stor og fin varde i feil kommune, så jeg måtte bortom det nordlige punktet som er høyest i Drangedal. Liten steinvarde her. Er også en liten steinvarde helt i vest som jeg var innom. Deretter kjapp tur ned på svabergene.

Totalt 27,2 km og 1805 hm.


Tilbake til Drangedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset