Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Moskenes
Nordland
En perfekt junidag i Vest-Lofoten
(Skrevet av JoSo 10.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

10.6.09:
Jeg kom til Moskenes i midnattsol med ferga fra Røst (via Værøy) etter et par eventyrlige dager på Røst sammen med Otto, Inger Lise og Uglefisk. Fikk noen få timers søvn i ei gammel rorbu i Sørvågen før fjellturen til Hermandalstinden fristet for mye i sekstida på morgenkvisten. Startet fra lysløypa vest for Sørvågvatnet og gikk stien herfra til Munkebu. Denne DNT-hytta har egen nøkkel som kan lånes på butikken i Sørvågen. Jeg hadde ikke nøkkel, men hytta var okkupert av et par fra Australia da jeg passerte på returen fra fjellet. Fikk dermed se hvordan den så ut innvendig også.
Kort frokostpause her på Munkebu før ferden videre gikk på endel snø opp og ned etter stien videre mot toppen. De siste par hundre høydemetre gikk mest på bratt snø, men i det fine været var snøen våt. Bruk av stegjern som jeg hadde med ble dermed unødvendig. En utrolig flott utsikt fra dette høyeste punktet i Vest-Lofoten. Toppen består av endel digre steinblokker, og noen få mindre steiner var stablet opp til en liten varde på en av de høyeste steinblokkene.
Jeg returnerte samme vei tilbake, og rakk også som planlagt bussen til Leknes som gikk fra Å kl.16.00. Det ble til og med tid til en kjapp dusj i rorbua... Nå vil jeg bruke resten av kvelden til å besøke kjentfolk på Ballstad fra tiden med byggingen av Vikingmuseet "Lofotr" (1994-1996).
Jeg brukte nesten 8 timer på denne dagsturen. Total stigning: 2190 meter. Lengde: 23 kilometer t/r rorbua i Sørvågen.


Tilbake til Moskenes


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset