Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Åmot
Hedmark
Kveldstur i juni
(Skrevet av mob 07.06.2005)

Tur foretatt: Juni 2005.

Etter å vært på kundebesøk i Brumunddal spant jeg av gårde retning Brumund Sag. Her var det overraskende nok en betjent bom. Betalte pliktskyldigst 70,- der og benyttet anledningen til å kjøpe en sjokolade som niste også.

Kjørte så videre ca 3 mil mot Øyungen. Den korteste veien til Tuva er imidlertid ikke fra Øyungen, men fra hytteområdet Skvaldra. Så svingte ikke av veien (fører videre til Stor-Elvdal tror jeg) før det sto skilt til Skvaldra. Så kjørte jeg denne veien til låst bom rett før hyttefeltet. Parkerte der og fulgte god sti rett til fjells. Var 3 km opp til Tuva (ca 300 høydemeter).

Lett og fin tur i skiftende sol med enkelt lette snøbyger. Sto på Tuva etter en times tid. Vid utsikt i alle retninger. Så Rondane og Store Sølnkletten bl.a godt derfra. Rett øst så jeg imidlertid Åmots toppunkt også og bestemte meg for å ta den i samme slengen. Krysset dalen et godt stykke mot nord for å unngå den verste myra og var på toppen 40 min senere. Gikk så 5 min sørover til jeg fant ut at det måtte være toppen i Åmot. Sjokoladen gikk til pers og så bar det tilbake. Valgte nå å krysse myrområdene mer rett på (gikk veldig greit) og havnet litt syd for Tuva og fant korteste veien ned på samme sti sør for Tuva mot Skvaldra. Brukte 1 time og et kvarter ned og 3 timer totalt.

Mye fugl å se. Hva i all verden gjør all den gjøken til fjells? Gjøkår i år?


Tilbake til Åmot
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset