Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Andøy
Nordland
Vesterålen våren 2009
(Skrevet av Anneli 25.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

Per ble hentet på Andenes flyplass litt før elleve. Kjørte en liten runde på øya og måtte stoppe både for raketter og litt forblåste drillpiker denne lørdags formiddagen. Ganske spesielt å få besøke steder man ellers bare har hørt om.

Været var ikke på vår side denne dagen, tåke og lett regn, men vi kunne i glimt se toppen, så vi valgte å ta turen. Parkerte på parkeringsplassen ved veien innerst i Forfjorden. Stien var det så som så med :) Gikk mot foten av fjellet mot steinura litt til venstre for toppen og videre til høyre opp ryggen. Været ble så aboslutt ikke bedre med sludd i kastene og ura var glattere enn glattest. De siste metrene fra varden og opp var ufyselig, men helt sikkert greit på tørt føre. Det ble en rask tepause ved varden. Retur samme vei, men kom bort i mer myr. Særs kalde og våte da vi krøp inn i bilen etter ca 5 t.

Kjørte til Myre med store planer om å gå Dronningruta fra Nyksund til Stø neste dag, hvilket vi gjorde i delvis strålende sol og særs god temperatur. Denne turen anbefales! Vi gikk over fjellene til Stø, en flott T-merket tur i virkelig alpint terreng, med retur til Nyksund langs fjæra. 5 t i godt tempo. Nyksund har 15 fastboende og flust med overnattingsmuligheter. Vi stoppet for fiskesuppe og kaffe og kommer helt sikkert tilbake med kjente og kjære hit. Det ble en rask kjøretur til Harstad for å slippe av Per som skulle ta båt til Tromsø, før jeg hoppet på flyet tilbake til Oslo. Litt lei meg for at jeg ikke fikk med meg de fine skitoppene sammene med ILI og folket, men strålende fornøyd med å ha fått oppleve Vesterålen fra a til å. Takk til Per for flott følge!


Tilbake til Andøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset