Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kragerø
Telemark
Første fottur i år
(Skrevet av Sea 10.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

09.05.2009

FJERDINGEN
Kjørte mot Porsgrunn og tok av ved Langangen mot Oklungen. Var igjen(!) litt for kjapp med sporvalget og valgte å gå østfra, fra en falleferdig Rønningen gård og et lite vann. Fulgte først en skogsveg etter linjearbeid, men deretter ble det GPS i tett skog i et gaupeterreng til toppen. Stor og fin varde, men ingen andre å se her denne dagen. På returen skremte jeg opp en elg som lå og dormet i den tette skogen. Hvem ble mest overrasket mon tro? Elgen sprintet iallefall av gårde ...

HØRSFJELL
Deretter videre langs E18 til Bamle kirke og opp til Bamlevann. Traff bonden som helst så jeg parkerte utenfor bommen ved garasjene på andre sida av vegen. I det jeg skulle starte kom regnet for fullt, så da ble det en liten pause i bilen til det verste hadde gitt seg. Fulgte vegen raskt oppover og tok første til høyre etter Heistad gård. Mye nedfall over vegen og fortsatt noe snø her, mao.
litt for tidlig å kjøre bil her. Trodde jeg måtte gå gjennom skogen fra vegen opp til toppen, men en fin sti skiltet "Hørsfjell 1,2 km" dukket opp (ikke merket på kartet). Traff en famile som grillet pølser på toppen. Jeg skreiv meg i boka, spiste en appelsin og returnerte samme veg.
Litt nedenfor toppen er det en tavle fra SB-trim som viser turstatestikk til forskjellige topper i peroden 1979-2009, som toppes av en kar med 6925 !!!

VALSFJELLET
Tilbake gjennom trange gårdstun (som må skremme vettet av foreldre med unger ...) til Bamle kirke og videre sørover langs E18 til Sannidal. Her tok jeg Fv256 opp til Åkre bedehus. Veien inn mot Dammane skulle være bomveg ifølge kartet, men ingen bom og ingen avgift å betale. Kjørte denne til endes hvor jeg parkerte.
Været holdt seg bra fortsatt. Fulgte først en litt gjengrodd sti/skogsveg over tildels våte myrer. Etterhvert ble det rett mot toppen på GPS. Stor og fin varde med et blytungt lokk til toppboka som ikke blåser bort! Retur samme veg.

Da var jeg fornøyd etter dagen fangst hvor det totalt ble 17,3 km og 1061 hm.Tilbake til Kragerø
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset