Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lebesby
Finnmark
Flere turdager i Finnmark
(Skrevet av JoSo 25.04.2009)

Tur foretatt: April 2009.

22.4.09:
Det ble plutselig et nytt opphold i Finnmark, nærmest tatt på sparket. Og nå passet det også godt pga. et lite jobboppdrag på Østlandet på vei sørover og et annet jobboppdrag på Gålå i Gudbrandsdalen på vei hjem. En ny, billig direkteflygning fra Gardermoen til Kirkenes ble løsningen denne gang også. Nesten utrolig at Norwegian kan selge reiser så billig som dette!

Etter ankomst Kirkenes rakk jeg ikke stort mer enn en transportetappe med leiebil til Levajok Fjellstue hvor jeg overnattet i en campinghytte. Det er jo nesten 25 mil å kjøre hit, og med kraftige vindkast og snøfokk & slaps i veibanen mellom Neiden og Varangerbotn gikk turen tregt og dagen fort...

Dagen etter ble det betydelig bedre værforhold og jeg var klar for skitur like etter kl. 08.00 på nordsiden av Leavvajohka ved E6. Her er en bra P-plass og et skilt som viser at på dette sted starter stien til Rastigaissa og at nærmere himmelen enn på toppen kommer du ikke her i Øst-Finnmark...
Vinterløypa går i samme trase` som sommerstien innover her, og følger dalen mot nord hvor elva Darjohka renner. Etterhvert krysser løypa elveleiet og holder seg etter dette på vestsiden av elva.
Da jeg passerte det lille fjellet Darjokcohkka og fikk øye på Rastigaissa gikk jeg ut av ski-/scooterløypa og rett mot fjellet. Litt bratt var det jo opp ryggen rett øst for den østligste av Rastigaissatoppene, men snøforholdene var gode og jeg vurderte skredfaren som liten. Gikk så over østtoppen og etterhvert til stortoppen hvor det stod en diger, nedsnødd varde. Bra utsikt fra toppen, selv om det selvsagt var mye flat vidde å se både på norsk og finsk side av Tanaelva.
Denne turen gikk mye lettere enn jeg antok på forhånd: Ca. 3 t og 30 min opp og 1 t og 30 min ned.
9,8 km luftlinje til topps, tot. stigning 1126 m og 25 kilometer t/r i terrenget.
Med noen dager til med mildvær nå, så er nok skitursesongen over her ved Rastigaissa. Endel reinsdyr å se i området.


Tilbake til Lebesby
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset