Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Berlevåg
Finnmark
Tre fine skidager i Øst-Finnmark
(Skrevet av JoSo 10.04.2009)

Tur foretatt: April 2009.

8.4.09:
Dagens plan var egentlig en skitur til Midthaugen i Nesseby, men flere årsaker gjorde at dette ble skrinlagt ganske raskt:
For det første satt gårsdagens langtur for mye i bena enda, dernest var det mere vind og delvis snøfokk i dag og så kom vinden i tillegg fra sør. Jeg hadde m.a.o. fått den rett i fjeset hele den ganske lange turen inn til Midthaugen.
Jeg parkerte dermed bilen noen hundre meter før høyeste punkt på Kongsfjordfjellet langs rv 890 (ved veiskilt med hastighet 80), og gikk herfra i retning Hanglefjellet. Jeg ville prøve samme rute som Otto & Inger Lise gikk sommers tid, og gikk opp i skaret som starter i vestenden av det lille vatnet Riidoveaijavrrit. Jeg så nedenfra at det var noen store hengeskavler som lå noe rasutsatt til. Jeg holdt meg derfor lengst mulig til høyre opp lia her, og fant en fin rute til høyre på et platå slik at jeg unngikk de bratte partiene øverst i skaret. Dermed kom jeg opp på hovedplatået rett ved det lille vatnet på ca. 500 moh.
Herfra en grei tur videre til topps. Fin utsikt mot Stangestind og toppene på halvøya mellom Tanafjorden og Langfjorden. Stor varde her på denne toppen.
Retur omtrent samme rute som opp. Vel nede ved bilen etter litt over to timer ute på tur ble jeg stoppet av en veivesen-bil (Mesta), der sjåføren hadde en viktig og vennlig beskjed: Jeg måtte følge hakk i hæl ned av fjellet slik at jeg ikke ble sperret inne... Nå skulle nemlig veien stenges og kollonnekjøring innføres resten av dagen. Vinden økte stadig på, så en tur til Hanglefjellet fremfor Midthaugen var et godt valg i dag!
Tilbake til Berlevåg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset