Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Leirfjord
Nordland
Skitur til Nordtoven er kanskje det beste
(Skrevet av JoSo 27.03.2009)

Tur foretatt: Mars 2009.

23.3.09. Jeg tok utgangspunkt i veien mellom Drevvassbygda og Elsfjord, og kjørte opp til Vesterbekkmoen som består av en klynge med gårdsbruk. Her hadde en båtbygger nettopp fyrt opp inne i snekkerbua si, for i dag var det kjølig her; et sted mellom 10 og 15 kuldegrader. Båtbyggeren fortalte om en løype som går til hytta hans oppe på fjellet, så jeg fulgte denne et stykke før jeg tok sikte på fjellet da jeg var kommet vel opp over skoggrensa.
Jeg krysset etterhvert Kjørdalen på et sted kalt Elvkroken og fortsatte så opp på snaufjellet rett over Litltovhaugen. Bratt opp kneika etter Litltovhaugen, og delvis knallhard snø/ is etter en mildværsperiode med påfølgende kulde.
Fin skitur de siste kilometrene til toppunktet, som bestod av en "vanlig" varde + en betongvarde. I følge GPS og kart så det ut til at betongvarianten stod på knekkpunktet på grensa mot Leirfjord og må følgelig være Leirfjords høyeste punkt. Den andre varden lå en liten anelse høyere og ca. 40 meter unna mot nordøst, men utenfor grenselinja. Her på Nordtoven møtes jo tre kommuner: Leirfjord, Hemnes og Vefsn. Overraskende flott utsikt herfra, spesielt mot Lukttinden, Sju søstre, Dønnamannen, Lovund og Træna (som kom til syne midt mellom Tomskjevelen og Breitinden).
Jeg brukte ca. 2t og 30min opp og ca. 1t og 30min ned. Det ble 18,4 km t/r og ca. 1200 m total stigning.


Tilbake til Leirfjord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset