Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sauda
Rogaland
Fin-fin skitur
(Skrevet av mob 22.03.2009)

Tur foretatt: Mars 2009. Andre på toppen: Anders

Endelig er en helsikes jobbvinter over og man kan konsentrere seg om å få kroppen til å virke igjen. Etter noen fine etterlengtede grønne vårdager i Rosendal, måtte man jo bare søke til snøen igjen (man er utvilsomt ikke helt god...).

Så vi kjørte fra Rosendal til Odda, overnattet der og kjørte en halvtime opp til Korlevoll. Der var for meg et ukjent skieldorado. Så her sto småungene i kø med mor og far dyttende bak. Vi (dobbel-Anders) og jeg tok derimot på oss tildels fete ski og kortere eller lengre feller. Vi skilte oss ut kan man si, så vi valgte stort sett å holde oss unna de fine oppkjørte løypene som gikk over halvveis til Kyrkjenuten. Kan skylde på at vi tok noen snarveier, men knallfine forhold utenfor løypene, så passet oss fint det.

Andersene slet spesielt med de fete kjøreskiene over de to vannene vi måtte over, men når det gikk oppover de siste kilometrene kom motet og kreftene tilbake. Det var rett og slett en strålende lang og fin skitur opp til Kyrkjenuten. Med pause brukte vi over 4 timer opp til en strålende utsikt over fjorder og fjell under skyfri vårhimmel. Var mange som hadde tok turen opp til Kyrkjenuten samme dag (i vanlige fjellski).

Ned kunne gutta endelig kose seg litt uten fellene. Strengt tatt var det ikke mange bratte bakker, men litt moro ble det da.

Det tok 6 timer og 3 kvarter fra vi startet til vi dessverre sto ved bilene i Korlevoll igjen. Vi hadde gått nærmere 4 mil og 1000 høydemeter, så en fin treningstur var det au.


Tilbake til Sauda


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset