Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Øvre Eiker
Buskerud
Ypperlig novembertopp
(Skrevet av rune 23.11.2008)

Tur foretatt: November 2008.

Ypperlig novembertopp- jeg mener, smak på navnet "Myrhogget", her må det jo være bløtt. men på barfrost senhøstes derimot.....Ja, slik tenkte jeg, mens jeg som mange andre lengter etter skiføre. Dessuten var IKEA-skapet jeg monterte etter toppturen i Hurum forrige helg, utstyrt med en gulv-til-tak speildør. Etter å ha vurdert legemet foran denne i Adams drakt, fant jeg ut at skrotten hadde kommet seg i godt hold og trengte mer mosjon. Dvs flere kommunetopper.
Fra Hokksund forbi Stenset og inn på Rakkestadseterveien hvor jeg betalte kr 20 og snakket litt med en hestemann. (ser ut som alle gårdene driver med hest her i nabolaget). Veien var veldig isete så jeg parkerte allerede ved skytebanen. Rask kikk på kartet fortalte at det skulle være mulig å krysse Spitelva i juvet oppstrøms banen. Veldig glatte step-stones i elva og så rett opp, jeg må ha funnet det bratteste partiet. Oj oj, litt cliffhanger dette altså- til søndagstur å være, men det er nå sabla gøy da, å henge litt i røtter og steiner - og få brukt alle fire.

Så opp veien og vanlig blåmerka sti til Hoggtjern hvor jeg fulgte stien i de bratte skrentene på vestsiden av tjernet. Siden bergveggen var glassert med is kom de fastboltede jernstengene til å holde seg i til sin fulle rett. Videre opp skaret og til topps. Herlig utsikt altså, det var verd turen, virkelig. Skrev meg inn i turboka.
Tilbake igjen gikk jeg over isen på Hoggtjern - åh, hvorfor hadde jeg ikke med meg skøyter i dag - sjelden 15 cm tykk, blank stålis fristet kolosalt. Juvet over elva tok jeg denne gangen litt lenger vest ved fossen bak hyttene. Bratt, men ikke på alle fire denne gangen.
November betyr barfrost. Du kan gå tvers over myrene, men navnet Myrhogget har sikkert en annen opprinnelse for toppen er langt fra et hogg at det er ingen myr der. En av gårdene i bygda heter derimot Myre og her er nok forklaringen. Siden det går bekker i stiene blir det mye isglasur på denne tida. Men også flotte 10 cm lange istaver i bakken der fuktigehetn har frosset. Og sunkne småstein som har fått en omsluttet, frossen jordkappe rundt seg. November er fin den, men barfrostdelen av den behøver jo ikke vare så lenge.


Tilbake til Øvre Eiker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset