Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
I påvente av skiføre
(Skrevet av Sea 22.11.2008)

Tur foretatt: November 2008.

16.11.2008

BJØRNKOLLEN SYD
Kjørte til Vikersund og tok Rv284 forbi Tyrifjorden Hotell til veien merket Hvalshaugen (bomavgift 30 kr). Svært isete veg og skilt med "kjettinger anbefales" hang opp ved bommen. Jeg kjørte til topps og parkerte ved bommen før Svarttjern.
Gikk så veien til Svarttjern og sti øst for tjernet til veien langs Åsvanna. Tok av vei til venstre ved dammen og deretter på sti opp til den lille varden på toppen, med sola i horisonten. Noe snø her.

LAUVKOLLEN
Etter å ha lest beskrivelsen til Snilen måtte jeg innom Lauvkollen. Fra Bjørnkollen gikk jeg ned et juv og videre på GPS til en blåmerket sti som jeg fulgte forbi "De Pene Tjerna" og opp til platået på Lauvkollen. Flere jevnhøye høyder her, men kun den i sør som har bolt og varde. Sjekket ikke høyden på de forskjellige høydene, men fikk bekreftet de samme høyder som Snilen refererer til fra kartverket i Oslo. Mao. er nok Lauvkollen høyest i Modum.

BREILIFLAKA
Om Lauvkollen er høyest, måtte jeg innom Breliflaka også. Fulgte GPS'en bort til stien til Breiliflaka og bort til trestaken her. Fin sikt mot snørike fjell i nordvest og solnedgang bak. Det ble raskt mørkt nå, men herfra er det sti ned til veien ved Svarttjern. Ved Sandvollen ble jeg nødt til å ta på hodelykta. Da var det stupmørkt i skogen. Med kuldegrader og is på stien ble det rolig gange i mørket, for å unngå å gli eller å trampe gjennom et blauthull.

Etter en fin fottur på 19 km var jeg tilbake til bilen. Finnemarka overrasket positivt, men denne turen er nok bedre på ski. Fikk ellers med meg både en tiur og mange orrfugl på turen, men ingen elg tross alle spor etter den.


Tilbake til Modum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset