Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hurum
Buskerud
Kjapt opp til flott utsiktstopp - IKEA kaller
(Skrevet av rune 16.11.2008)

Tur foretatt: November 2008.

Jeg er ingen tilhenger av å ta raskeste veien til kommunetoppene, turen skal helst krydres med mange høydemetre, noen avstikkere til fenomen det er verd å se på, eller rett og slett å gjøre en herlig rundsløyfe. Men, men man kan jo ikke bli turfanatiker heller. Når to uutpakkede IKEA-garderobeskap med det beroligende navnet "PAX" ligger og venter på meg i heimen, er det like godt å gjøre toppturen kjappest unna. Og så Stikkvannskollen a gitt, høyste punktet i nabokommunen min, med utsikt fra Oslo til Horten - Moss ferga, det ble altså bare en hurtigtur for å få deg med på lista. Jeg har imidlertid trasket i åsene her tidlilgere og vil gjøre det igjen, derfor kan jeg ikke ha dårlig samvittighet over Stikkvannsåsen for å ha tatt den kjappeste vei denne gangen.

Og kjappeste vei går altså fra en meget provisorisk, sølet og hullete parkeringsplass på RV 289 mellom Ødegården og Holtebrekk, deretter noen hundre meter på en grusvei før man tar av på Sandstien og så igjen tar av på en bred sti som har masse vann i seg, helt opp til toppen.

Det er herlig utsikt her. Sto i tårnet og tenkte på at for 20 år siden vedtok Stortinget å bygge hovedflyplassen her blant Hurums knudrete åser. Det vedtaket ble det mye rabalder om, og nå er flyplassen som kjent godt etablert på flatlandet på Gardermoen. Husker bare avisreportasjen der Drammens Tidende hadde tatt med seg en tysk flyplassekspert hit i 1989, han sa: "To build something in this landscape must be crazy". Men, okke som, flott utsikt er det, og den berømte tåka var fraværende.


Tilbake til Hurum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset