Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modalen
Hordaland
Til Bergen - og Sør-Norges siste kommunetopp
(Skrevet av JoSo 06.10.2008)

Tur foretatt: Oktober 2008.

5.10.08. Det ble litt feiring på forskudd i den koselige "Godmorstova" på Vetlejord med god middag & vin kvelden før.
Mere betenkt ble vi på morgenkvisten etter ei uværsnatt. Nysnøen lå helt ned i Eksingedalen på vel 200 moh....! Med friskt mot kjørte vi likevel gjennom tunnelen til Modalen og videre inn Stølsdalen til Stølsvatnet. Her kom det flere personbiler og bobiler forsiktig ned bakkene på sommerdekk. Vi var heldigvis godt skodd med piggdekk pga. vinterturen over Valdresflya dagen før.
Det gikk faktisk overraskende greit å kjøre helt opp til P-plassen like før Åsabotnvotni på ca. 950 moh også, selv om turfølget mitt ønsket å gå ned bakkene igjen fremfor å vasse i nysnøen til Runderabben. Det var forsåvidt forståelig det da...
Turen til topps gikk helt greit alene, selv om det selvsagt var litt ekstra strevsomt med all nysnøen. Det var kommet rundt 20 cm og sist natt har det vært vind også, dermed måtte endel fonner med halvmeterdyp snø forseres.
Jeg fulgte stort sett vardingen til foten av fjellet siden stien var umulig å følge pga all snøen. Været bedret seg utover formiddagen, og jeg var heldig og fikk sol fra skyfri himmel på det meste av turen.
I varden fant jeg plastskrinet som Inger Lise & Otto har lagt ut her, men nå var kommet ny bok som bare noen få personer har skrevet sitt navn i.
Vel nede ved bilen hadde jeg brukt 2t og 50min t/r toppen. Turen er 10,1 km t/r.
Turfølget Ellen S. nådde jeg igjen nede i dalen like før Steinslandsvatnet, og bilturen ned bratte lia var ikkeno å frykte. Det var tint ned til grusen på de mest utsatte plassene.
Så kjørte vi til kroa i det idylliske kommunesenteret Mo i Modalen. I denne kommunen bor ikke mange, og jeg tror nok at omlag halve befolkningen var innom kroa og kjøpte seg middag denne søndagen! Her var det folksomt!

Dagens tur hit ble min siste kommunetopp i Hordaland.
Av de 16 fylkene som hittil er gjennomført kommer fremdeles Sogn og Fjordane på 1.plass, og Møre og Romsdal deretter. Bronseplassen er usikker, men Hordaland, Oppland og Sør-Trøndelag får foreløpig dele denne.

Dette var også siste kommunetopp i Sør-Norge. Nå er det bare å glede seg til mange fine kommunetopper i nord. Alle som gjenstår ligger nord for Mosjøen.


Tilbake til Modalen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset