Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Malvik
Sør-Trøndelag
Påskeskitur
(Skrevet av mob 28.03.2005)

Tur foretatt: Mars 2005.

Kan bekrefte som Ulf skriver at Baklifjellet på 620 meter er høyest i Malvik - ikke Jervfjellet.

Siste delen av påsken ble tilbrakt med sedvanlig god service hos svigers i Trondheim. Ble mye god mat og drikke som vanlig, så fikk overtalt samboersken til at en skitur var nødvendig for å holde kroppen i sjakk.

Vi kjørte fra Ranheim til Hommelvik og kjørte fylkesveien mot Selbustrand. Her fant vi p-plass på Høgda som er det høyeste punktet på veien visstnok. I påsken var det mange trøndere her og den ene parkeringsvakta visste at Baklifjellet lå ved skihytta på Gammelstugguvollen dit skiløypa gikk.

Vi klinte på litt universalklister og bar i vei. Klisteret hjalp ikke så mye i 10 varmegrader, så det ble en del fiskebein oppover. Men fint å gå og lett å følge scootersporene den siste delen fra skihytta. Vi visste av kartet at selve toppen på Baklifjell ligger i Selbu, så vi fulgte scootersporet til en hytte litt under toppen. Fra hytta kunne vi se noen varder lenger ut og litt ned. Vi satset på at det var rett vei og det var det. Vi så kommunegrensemerket på en alupinne. Tok obligatorisk bilde der og gikk videre til toppen av Vennafjellet et par hundre meter bortenfor (690 m). Der tok vi matpakken og kvikk-lunsjen og nøt utsikten over halve trøndelag.

På veien ned tok vi en kaffekopp på Stuggua før vi gled ned. Tregt føre i vårvarmen, så det gikk litt saktere enn forhåpningene tilsa. Vi brukte ca 1 time og et kvarter opp.


Tilbake til Malvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset