Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nordre Land
Oppland
Tur med gravid kone
(Skrevet av Knut 13.09.2008)

Tur foretatt: September 2008.

Parkerte utenfor bommen ved gammalsetra. Den stod åpen men var stengt da vi kom tilbake. Bratt sti opp fra gammelsetra men flater ut når du kommer opp.
Vel på toppen av Spåtind skulle min gravide kone (6uker igjen) og jeg lage oss goumet middag med propanbrenner. Det viste seg at det var noe feil med gassbeholderen slik at den holdt i ca 15 sekunder. Hørte at det var gass på den men det ville ikke ut. Desperat etter gass tenkte jeg igjennom alternativer og lette i alle lommer på bukser og jakker og reserve jakker og sekken etter penger. Men ingen penger noen steder. Tilfeldigvis var det en kamerat gjeng på toppen når vi kom opp og som jeg så hadde propan flaske. De hadde nå startet på nedover turen. Jeg løp nedover for å se hvilken vei de hadde tatt og så at de var et stykke på vei nedover mot gammalsetra. La på sprang etter dem og tok de igjen etter ca 10 min. Spurte pent om jeg kunne få kjøpe propan flasken av dem men jeg hadde ikke penger så jeg måtte få kontonr og overføre penger, men det var ikke nødvendig sa han. Jeg kunne få den og bruke den opp. Det var ikke så mye igjen sa han. Jeg takket pent og løp opp igjen til min kone for å starte matlaging. Startet med løping men det ble såpass langt og tungt at jeg gikk over til gange:) Meget fornøyd etter å fått tak i propan kom jeg opp til toppen igjen og det ble et aldeless utmerket gourmet hamburger.
Takker så mye til mannnen som reddet middagen med propanen sin.
Fikk mange kommentarer på matlukkta som spredde seg nedover fjellet. Turen ned igjen gikk greit men siste bakken ned til gammelsetra ble litt tung for en gravid kone.
Så turen var litt i lengste laget men vi hadde en flott tur i et nydelig høstvær.

Det er mange ruter opp til Spåtind
Her er beskrivelser på flere av dem:
http://www.synnfjell.no/Fotturer.htm


Tilbake til Nordre Land
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset