Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Andebu
Vestfold
Avspasering
(Skrevet av mob 06.09.2008)

Tur foretatt: September 2008.

Etter å ha turnert rundt i Norge med jobben med fete lunsjer og 100 damer rundt øra i en drøy uke, måtte jeg bare avspasere en dag. Hva er da bedre enn å oppleve stillheten i Vestfolds skoger og samtidig få svidd av litt lunsjfett?

Kjørte fra Oslo og tok en bilrunde som startet og avsluttet ved bompengestasjonen i Sande. Ser mange har vært på disse toppene og laget gode rutebeskrivelse før. Det som er helt sikkert er at disse er den strake kontrasten til siste kommunetopp; Store Skagastølstind.

Re - Snippane:
Fant avkjøringen ved Engeroa. Bommen sto åpen, men fant fram sykkelen (bommen stengt når jeg kom ned igjen så god beslutning) og tråkket oppover noen få km helt til veien gikk over til traktorvei. Den hyggelige bonden håvet inn tømmer og forklarte veien til Snippen. Det var egentlig bare å følge skiting til Snippen. Den førte til hans glimrende beliggende hytte noen få hundre meter fra toppen. Etter hytta gikk en liten sti til topp-punktet med postkasse og bok. Brukte vel nærmere 1 time opp og ned. Fin tur.

Andebu - Brånafjell:
Kjørte nordfra mot Høyjord, men ved Vivestad svingte jeg mot høyre og etter ca 4-5 km var jeg ved avkjøringen ved Valmestad. Her sto det skilt mot Merkedammen som jeg svingte av mot (det skal ikke dere andre følge - les Inger Lises rapport). Vel oppe ved Merkedammen oppdaget jeg at jeg hadde kjørt opp en vei for tidlig. Men fant ut at det ikke var langt gjennom skogen så tok sjansen på å labbe direkte gjennom skogen.

Viste seg at det gikk fint det, så lenge GPS'en var med og viste vei. Gikk noen traktorstier på kryss og tvers og ramlet oppom et par hytter og tråkket nesten på en slapp hoggorm. Men etter ca 20 minutter var jeg på enden av den andre veien som Inger Lise viser til. Derfra gikk det sti inn til et branntårn og da ligger toppen rett til venstre. Man må bare ned i et knotete og bløtt skar. På toppen er det postkasse og bok her også. Samt et skilt med Brånafjell. Brukte nok 1 times tid tur/retur fra mitt utgangspunkt.

Holmestrand - Hvittingen:
Denne ligger jo rett ved E18 og bomstasjonen. Kjørte et stykke opp mot Hvittingen og fant fram sykkelen ved et falleferdig rødt hus rett før et sagbruk. Da var det bare å slite seg opp disse 3-4 kilometrene på sykkel. Bratt, men fin vei helt til topps til tårnet. Fin utsikt over Drammensfjorden bl.a.

Lynkjapt ned igjen og på motorvei til Oslo.


Tilbake til Andebu
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset