Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eidsvoll
Akershus
Skitur i mars
(Skrevet av mob 06.03.2005)

Tur foretatt: Mars 2005.

Dro av gårde fra Oslo i tåke og lett snødrev en fredags morgen i mars. Tok med kjentmann Øyvind på veien, kjørte forbi Feiring et stykke og svingte av veien og spant opp så langt veien rakk.

Ved en bondegård var det en bom og veien gikk over til å bli skiløype. Så da var det fram med blåswixen og starte på motbakkene. Jeg hadde heldigvis en blanding av det meste av gammel smurning under fra før, så skia mine satt som et skudd. Unngikk skifellene uten problem.

Her var det bare å følge en ypperlig skiløype et par kilometer innover. Sikten var bedre, men snødde fortsatt. Så observerte vi et gammelt skispor inn ei lita glenne til høyre. Der var løypa til topps, sa Øyvind. Og rett i det hadde han. Skisporene var delvis snødd igjen, men var heldigvis lett å se hvor de hadde gått.

Så etter ca 50 minutter slak motbakke totalt var vi på toppen. Så 4-5 store varder der oppe og vi skulle sett viden langt utover Mjøsa og Totenåsen, men det snødde fortsatt, så nix sikt. Blåste gjorde det og - så vi snudde sporenstreks og åk ned til bilen på 15 minutter. Morsomt å kjøre ned i skogen gitt.

Så var det bare å pakke seg inn i bilen og kjøre videre mot Skreia og neste topp som vi trodde var Torsæterkampen. Men Torsæterkampen var visst ikke en vintertopp fikk vi vite av den hyggelige damen på Torsætra. Ut fra det vi så i dårlig sikt hadde hun nok rett i det, så da bar det mot neste; Vestre Totens Lauvhøgda...


Tilbake til Eidsvoll
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset