Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Lauparen
1434 m
Ørskog
Møre og Romsdal
Sunnmøres Nordmarkatur...
(Skrevet av mob 18.08.2008)

Tur foretatt: August 2008. Andre på toppen: erling

Etter å ha tatt Slogen og Råna dagene før unnet Erling og jeg oss en natt på Clarion Bryggen i Ålesund. Våknet opp overraskende friske i beina til nok en skyfri dag på Sunnmøre!

Dagen startet med at vi kjørte bilen over fjellstøvlene våre. Vi hadde glemt at vi hadde lagt de under bilen dagen i forveien for å unngå stinkende støvler i bilen og kanskje få de tørket litt samtidig. De tørka IKKE men jaggu tåler de å bli overkjørt også gitt. Kjekt å vite.

Fra Ålesund kjørte vi E39 i retning Åndalsnes. Ved Sjøholt fulgte vi skiltinga mot Geiranger og så noen kilometer senere til venstre opp Vaksvikfjellet. Et stykke opp sto gikk det bomvei inn til Grytalisetra. Vi kjørte de få kilomentrene inn her og oppdaget et lite lokalt paradis. Her på 400m er det garantert et fint skiområde på vinteren og en haug med folk hadde tatt turen hit.

Herfra gikk det rene motorveistien inn mot det fine Grytavatnet. Der fikk vi endelig se den fine pyramidetoppen Lauparen. Drakk en liter vann her før vi fulgte stien opp mot bandet. Nøt utsikten her før vi tok fatt på bratta opp til topps. Stien var like god opp her også og fant ut at vi egentlig kunne hatt joggesko hele veien opp.

Rett før toppen var det t.o.m et rekkverk som ledet oss opp det som kunne vært det eneste klyvepartiet på turen. Vel oppe ble utsikten om mulig enda mer formidabel enn fra Råna. Molde rett forut og Romsdalsfjell, Sunnmørsalper, fjorder i fleng og t.o.m. Jostedalsbreen i det fjerne. Skjønner godt at dette er en fin søndagstur for mange. Så når Oslo-borgerne trasker inn til Ullevålseter på en søndag, tar Moldensere og sunnmørere en fin tusletur opp 1000 høydemeter til Lauparen!

Vi nøt den formidable utsikten hele veien ned og tenkte på den formidable helga vi hadde hatt på Sunnmøre. Vi brukte ca 4,5 time opp og ned med laaang pause på toppen. Fra Vaksvikfjellet fulgte vi grusveien videre ned til Tresfjord og middag på kroa der. Så bar det hjemover mot Oslo.


Tilbake til Ørskog
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset