Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fusa
Hordaland
Østover langs Rv7
(Skrevet av Sea 17.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

08.08.2008

TVEITAKVITINGEN
Kjørte fra Kollsnes til Kvamsskogen og parkerte ved bommen opp mot Mødal.
Tok sykkelen og tråkket oppover til Mødal i finværet. Herfra etter sti opp til skaret nedenfor Såta, før jeg svingte opp til Gråfjellet og deretter på flere snøpartier til toppen. Mye snø fortsatt her. Stor og fin varde med et stort norsk flagg plantet på toppen. Traff et par på vei ned før toppen.
Tok en liten matbit og skreiv meg inn i boka. Og der sto navnene til de 2 som hadde vært her 5 dager på rad de siste 6 dagene!
På veg ned igjen passerte jeg de 2 som jeg fulgte et stykke. De var ikke unge lengre og 5 turer på 6 dager opp hit, er imponerende. Deretter ned til sykkelen og videre ned til Rv7.

FUGLAFGJELLET
Gjorde som flere andre har beskrevet og kvitterte ut nøkkel hos NAF. Problemet var at de stengte kl 20:00 og jeg ville mest sannsynlig ikke være tilbake da. Med lovnad om at jeg skulle putte nøkkel i postkassen, slapp jeg unna depositumet. Ikke verst.
Kjørte opp den fine Steinskvanndalen og parkerte i enden av veien på nordsiden av Øvre Kvanndalsvatnet.
Fulgte stien forbi seteren opp i kløfta, men litt før toppen av kløfta dreide jeg rett opp østover og litt ned mellom Skukkatjørnene. Herfra er det ikke så enkelt å finne riktig/beste veivalg, men etter en kikk på kartet fant jeg et bekkefar på kartet som jeg mente det måtte være mulig å følge opp bratta. Helt korrekt, her var det også noen små varder oppover, og lenger opp var det vardet en flott rute oppover de bratteste partiene til toppvarden.
Flott topp, men liten og stusselig toppvarde. Nøt finværet på toppen med bl.a. flott utsikt til Tveitakvitingen. Ikke et menneske å se. Fulgte tilnærmet samme rute tilbake, men gikk stien i kløfta tilbake, da det var noe våt jord opp der jeg gikk. God og sliten tok jeg en kald dukkert i elva ved Kvanndalsvatnet før jeg kjørte ned å leverte nøkkel på NAF.

Det ble en lang dag på ca 32 km og 2000 hm, så dagen endte på Sandven Hotel i Norheimsund.
Der var kun Sean Connery Suiten ledig, som jeg fikk prutet ned. Forøvrig har han aldri vært der, men det er en annen histiore. Varm dusj og kald øl i damesalongen smakte imidlertid ...


Tilbake til Fusa
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset