Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Trollhetta
1616 m
Rindal
Møre og Romsdal
Trekanten i Trollheimen
(Skrevet av mob 08.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Kryssing av Hardangervidda sto på ukens hytte-til-hytte plan, men værprognosene pekte på bedre vær nordover. Så da la Kari og jeg ruta om den berømte trekanten i Trollheimen i stedet. Jeg hadde vært samme rute i en iskald og snørik påske, men nå skulle toppene i trekanten også bestiges. 3 kommunetopper (Svarthetta, Trollhetta og Snota) kan bestiges på veien.

Dagen etter turen fra Gjevilvasshytta til Jøldalshytta inkl. Svarthetta, så sto turen til Trollheimshytta via Trollhettas tre topper og ventet på oss. Strålende sol så utsikten ble bare bedre og bedre ettersom vi kom høyere. Det gikk jevnt oppover DNT-stien t.o.m med den første toppen. Så gikk det bratt ned Litlhelvetet (fint i helvete tydeligvis...) og bratt klyving opp på topp 2 på 1596 meter. Derfra slakt ned og opp til hovedtoppen. Der var utsikten til Snota og en haug andre topper formidabel. Vi så også tydelig baksiden på Snøhetta.

Vi lunsjet sammen med et par svensker som hadde gått motsatt vei dit opp. Så bratt og varmt ned til Trollheimshytta 1100 meter lenger ned. Ruta ned ser bratt ut på kartet, men den er lett å gå. Vi brukte ca 8 timer inkludert lunsj- og drikkepausene våre.


Tilbake til Rindal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset