Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Moskenes
Nordland
Lofotenferie - Topp 5
(Skrevet av mob 15.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Siste turen på denne kremuka i Lofoten var Hermandalstind. Vi hadde ikke lenger det huset vi hadde bodd på i Lofoten, så måtte finne et annet sted å bo. Valget falt naturlig på den ubetjente DNT-hytta Munkebu på Moskenes. Nøkkelen måtte hentes ved Sørvågen Service. Vi gjorde så og kjørte innom Maren Anna's restaurant i Sørvågen og spiste et godt Lofotenlam før vi tråkka i vei mot Munkebu.

Om det var lammet og vinen som tynget i magen eller solsteika som var for varm for oss oppover bakkene vet jeg ikke, men tungt var det ihvertfall. Munkebu ligger på drøye 400 meter, men vi måtte slite oss opp 500 høydemeter først, før det gikk litt ned igjen. Det var en god sti og kjetting var lagt ut et par plasser på veien på de bratteste stedene. Etter 2 timer var vi på Munkebu og for en beliggenhet! Hytta ligger på en høyde, blant noen vann og ser rett bort på Hermandalstind.

På hytta var kun et annet par; derav en tidligere samferdselsminister! Et hyggelig par som vi gledelig delte vår vin med. De fortalte at de hadde møtt noen gale sprekinger som samlet på kommunetopper på Hermandalstind dagen før. De hadde tatt over 300 topper visstnok og fortalte om denne siden med vikingene. Jeg fikk en sterk mistanke om at Otto og Inger Lise da lå en dag før oss - og det stemte.

Vi overnattet på Munkebu. Turen fra Munkebu til Hermandalstind fulgte en sti ned et par hundre meter og så opp igjen på andre siden. Var litt småkupert inntil man gikk opp mot en rygg på høyre siden av vannet på 346m. Følg stien oppe på selve ryggen her. Den er luftig og fin og et par tau er lagt ut på de bratteste stedene. Utsikten var formidabel.

Så går man over en steinrøys opp mot toppen. Det er lurt å krysse denne mot venstre for å få en litt lettere vei opp lia. Rett under toppen ligger det noen blokker som må klyves. Flere ruter er vardet opp. Den letteste antakelig lengst mot høyre. Vi gikk opp på venstre siden og ned til høyre.

Vi gikk først bort til varden på toppen og tok noen luftige toppbilder før vi følgte toppeggen i retning Reine. Der fant vi et fint sva med knallutsikt mot Hamnøy-Reine. Der koste vi oss med matpakka i bar overkropp. Kath sovnet faktisk her oppe på toppen i sola.

Samme vei ned til Munkebu. Vi brukte ca 6,5 time tur/retur Munkebu. Drakk en ny liter vann her og gikk så ned til bilen igjen på Sørvågen. Vi var enige om at det var greit med en pause for beina i Trøndelag etter å besteget 5 fjell på en uke og ca 10.000 høydemetre opp og ned totalt! Med det været vi hadde i Lofoten fikk jeg ikke tid til å bruke fiskestanga en gang...Tilbake til Moskenes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset