Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ullensvang
Hordaland
MC-turer fra Arendal + et døgn på Hardangervidda
(Skrevet av JoSo 11.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

9.-10.7.08. Jeg kjørte til Valldalen (v/Middalsbu) på ettermiddagen og gikk en kveldstur inn til den betjente hytta Litlos. Brukte ca. 4t og 30min inn de 24,3 kilometrene til denne fint beliggende hytta i godt og varmt vær. Det er sen sommer her inne i år, og det er faktisk ikke mer enn 13 dager siden besøkende på denne hytta gikk på ski inn fra samme utgangspunkt...

Dagen etter startet jeg tidlig fra Litlos, siden jeg planla å gå til topps på Hårteigen og etterpå returnere til Valldalen. Jeg fikk høre fra andre jeg møtte her inne at fonna opp på Hårteigen fremdeles var stor og angivelig skulle gjøre besøk på toppen vanskelig. Da jeg kom til oppstigningen viste det seg at dette ikke var noe problem. Det var strålende sol og helt vindstille på toppen denne dagen.
Jeg gikk så tilbake til Litlos og fortsatte etter en liten pause her tilbake til Valldalen. Forholdsvis lang tur i dag: Gps viste 50,1 km (Litlos-Hårteigen-Litlos-Valldalen), og turens varighet ble nesten 13 timer inkl. pauser og småprat med andre fjellturister. Total stigning: 1386 m.

Ned mot Valldalen passeres Vivassdalen, og de vakre steinbuene der ved vannet er virkelig verdt å ta en rast ved. Se også en reportasje om disse buene og historien om plassen og dalen i bladet "Hytteliv" nr. 3/08.

Nå var det godt å sette seg på motorsykkelen og "cruise" 30 mil tilbake til Arendal etter ganske nøyaktig ett døgn på vidda!


Tilbake til Ullensvang
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset