Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nissedal
Telemark
De to siste kommunetoppene i Telemark
(Skrevet av JoSo 08.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

6.7.08. Vi kjørte til R 41 til Treungen og fulgte først vestsiden av Nisservatn til Fjone. Herfra bomvei (50,-) til P-plass ved Landtaksdammen like sør for Hægefjell. Gikk så etter veien som var avlåst med bom mot Grimdalsvatnet og til veis ende nord for vatnet.
Herfra valgte vi først en nordlig rutevariant på en sti langs bekken, siden i vestlig retning til toppen på Sveinsheia. En bra varde på toppunktet her. Vi var uheldig med tåke her oppe, så det ble dårlig mulighet til å nyte utsikten.
Videre rett mot sør, opp og ned noen smådaler og mellom tjern før vi kom ned i Langedal og Plagestaddalen. Gikk sør for bekken her, og skrådde etterhvert opp på Førheinutane på 1049 moh og også til grensepunktet like sør for varden som på denne toppen var noe mindre enn på Sveinsheia. Tåke også her, som naturlig nok spolerte utsiktsmulighetene, men ble positivt overrasket da vi fant en solid og god sauesti opp til denne toppen.
Retur ned i dalen og ut til veien i østlig retning like sør for punktet hvor bekkene fra Plagestaddalen og Grimdalen møtes.
Rundturen ble gått i tåke og tidvis torden & regn og tok nesten 7 timer. Mye rype å se med sine kull med etterkommere.
Nå går turen rett til Tromøya til ferdig middag og henting av barn som er blitt passet godt på i dag...

Også med på Telemarks siste kommunetopper: Ellen S. + setteren "Skinner".


Tilbake til Nissedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset