Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Pikstein
625 m
Lardal
Vestfold
Pikstein 625 moh er nok høyest i denne kommunen.
(Skrevet av snilen 29.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008.

I følge Tønsberg og omegn turistforening som faktisk profilerer kommunetopper er Piksteinen høyest i Lardal kommune. Se http://www.tot.no/article.php?ar_id=14451&fo_id=698 og http://www.tot.no/article.php?ar_id=15344&fo_id=698 om en som gikk, rodde og syklet til alle Vestfolds kommunetopper på et døgn.

Både Vindfjelll og Piksteinen har et trig.punkt på 621 moh, men Vindfjell er noen cm høyere i følge Norgesglasset. Følger man fylkesgrensen nordover fra Trig.punktet på Piksteinen ser jeg at 625-meters koten krysser kommunegrensen så vidt.

Dette måtte utforskes i praksis og jeg kjørte Vestfold på tvers over Gregershullet inn til turisthytten Presteseter. Fulgte så vei vestover, og tok til venstre langs en gjengrodd traktorvei merket sporadisk med røde bånd etterhvert. Jeg navigerte meg greit opp til trig.punktet på 621 moh, og tok så en kompasskurs langs kommunegrensen nordover. Jeg gikk så denne kursen ca 150 meter til terrenget begynte å gå nedover igjen. Høydeforskjellen med trig.punktet var + 4 meter i følge høydemåleren, jeg hadde med andre ord fått terrenget til å stemme med kartet. Tidligere besøk på Vindfjell sier meg at dette fjellet ikke har en sjanse, siden her er ingen 4 meter høyere punkter i nærheten av trig.punktet, så dette punktet litt ned i siden av haugen bakom Piksteinen er nok høyest med sine 625 meter. Jeg markerte ikke punktet, men tror det er ca ved et litt krokete grantre jeg har avbildet.

Turen var såpass kort at jeg måtte ta en topp til, så da dro jeg et lite stykke til innover skauen på den andre siden av veien til Rauberflaket som er en trefylkesrøys mellom Vestfold, Telemark og Buskerud. For å markere meg litt her, stod jeg med ett bein i Buskerud og ett bein i Telemark mens jeg gjødslet litt i Vestfold. Litt mer markert topp her og faktisk ei lita røys også.

Jeg kikket også innom Presteseter, en flott turisthytte som godt kunne være mere brukt i følge vertskapet som jeg møtte der og som viste meg rundt i herligheten.

Nå ga jeg vel endel andre toppomane en ekstra tur, vær så god ! ;)


Tilbake til Lardal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset