Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Bremanger
Sogn og Fjordane
Vårens siste skiturer i Sogn
(Skrevet av JoSo 29.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

25.5.08. Med bra utsikter for flott vårvær ble det fristende med noen skiturer igjen.
Jeg startet denne turen fra Hope i Gloppen, og parkerte nede ved gården hvor skiltet mot Gjegnabu står. Først ble det derfor en vandring med skia på sekken opp langs Skordalselva, videre forbi noen vedstabler og til de store steinene hvor den rød-/hvitmalte pålen som markerer stien videre mot fjellet er plassert.
Jeg møtte snøen på omlag 600 moh. Noen dager tidligere fikk jeg tilsendt noen foto herfra fra Joar Eide (Jølster), og det var interessant å se snøsmeltingen som har skjedd på de 13 dagene siden Joar m/ følge gikk denne turen.
Det var utrolig flott føre og snøkonsistens videre opp til Gjegnabu, og jeg vil benytte anledningen til å kommentere beliggenheten på denne hytta som noe av det mest spektakulære jeg har sett for ei norsk turisthytte!
Ruta videre til topps fra Gjegnabu på denne tid av året er først å krysse det lille vatnet på 1147, videre forbi de små høydene rett mot Gjegnalundsbreen og deretter inn på selve breen.
Resten sier seg selv siden ryggen opp mot toppen dukker frem etterhvert. Fulgte denne til topps. Det høyeste punktet (Blånibba) og varden med besøksbok i en plastboks ligger lengst mot nord; like før det heftige stupet i nordøstlig retning.
Utrolig utsikt fra toppen her! Jeg kjente igjen mye i alle retninger herfra siden det etterhvert har blitt noen turer i Sogn. Nedkjøringen til snøgrensa på ca. 600 moh gikk som en drøm!
Stien videre ned var naturlig nok bløt og glatt nå i snøsmeltinga, så det var ikke alltid like enkelt å holde seg på bena når stien i tillegg går temmelig bratt.
Jeg brukte nesten 5 timer til topps og noe i nærheten av det halve ned (2,5 t). Inkludert noen gode pauser.
Jeg var helt alene i fjellheimen her i dag, men på vei ned traktorveien møtte jeg driverne av Joker-butikken på Hyen. Jeg lovte å stikke innom for og handle...


Tilbake til Bremanger
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset