Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Bynuten
670 m
Sandnes
Rogaland
Fin dagstur
(Skrevet av obe 21.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

Parkerte på flott parkeringsplass omtrent på øverste punktet langs rv 508. Flott sti innover helt til vi kom til Storatjørna (det andre vannet). Her var vi litt uoppmerksomme og valgte høyre side istedenfor venstre. Dermed ble det en omvei rundt hele vannet og bratt opp på Svartedalsaksla hvor vi hadde en lengre lunch og tåluftepause…Mye kratt som ville opp i skoene oppover her!
Herfra gikk vi langs eggen mens vi holdt høyden noenlunde til vi kom inn på stien igjen. Nå var det kun 10 minutters vandring frem til den enorme varden på Bynuten.
Fin topp, men vi hadde hørt at utsikten og omgivelsene til Selvikstakken (597 moh) lenger nordøst var langt bedre og gikk derfor videre mot denne. Merket sti også her. PS: ikke prøv å ta noen snarveier her, da det overhodet ikke er raskere!!! Vi vurderte det, men så nedenifra at det var lurt å følge merkingen rundt likevel. Det er mye bratte skrenter og stup, blandet med kratt som i seg selv er en like effektiv stopper som de nevnte stupene!
Vi måtte langt ned Rasmalia før stien delte seg og vi kunne sette kursen oppover igjen mot toppen. Nesten fremme var det nytt bedrag, ca 100 høydemeter ned i et nytt skard før vi endelig var fremme! Et utrolig flott utsyn var belønningen og denne toppen anbefales!!!!
Tilbaketuren gikk ned i skardet og videre ned langs en snarvei forbi Aurelitjern og tilbake til bilen.


Tilbake til Sandnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset