Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rælingen
Akershus
Fra vest med hodelykt
(Skrevet av Ole-Petter 11.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

Denne varianten anbefales ikke!

Etter å ha parkert bilen litt før Østby, syklet jeg inn til Østbyputten og slo leir for kvelden. Da kl bare var 21, og jeg fortsatt hadde litt krutt igjen i beina, fant jeg ut at jeg ville gå til toppen alt samme kveld. Heldigvis tok jeg med meg hodelykt…

Jeg fulgte godt merka stier øst for Østbyputten, og svingte så rett sørover på fortsatt fin sti. Alt nå måtte jeg i mørke partier bruke hodelykta. Verre var at gps-en varslet om at den snart var tom for batteri. Jeg gadd ikke snu (hadde ekstra batterier i sekken ved leirplassen), for jeg visste de holdt minst en time til. I stedet skrudde jeg den av en del av tida.

Rett vest for toppen tok jeg av fra stien, og svingte rett østover, inn i krattet. Hadde vel brukt en drøy halvtime hit. Nå begynte moroa:
Terrenget var overraskende krevende, og med hodelykt ble det ikke akkurat lettere å holde oversikten. Hele to (!) dype søkk i terrenget måtte forseres/klyves, innen jeg fant varden. Det var for mørkt nå til å ta bilde med mobilen, så jeg fortsatte nordover, for å komme ned på stien nord for toppen.

Denne ruta var atskillig lettere, men i mørket ble det litt klyving her også, da det ikke var så lett å se lettere ruter et stykke unna. Uten kart og med avslått gps tok jeg etter hvert inn på gal sti, og somlet bort nær en halv time. Vel tilbake ved leirplassen kl 23.30, og tanken spøkte i bakhodet; hva om også batteriene til hodelykta hadde tatt slutt? Da hadde det bli våkenatt i skogen…

Toppen anbefales helt klart fra nord, framfor vest!


Tilbake til Rælingen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset