Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Vassdalsegga
1658 m
Suldal
Rogaland
Super skitopp!!
(Skrevet av obe 05.05.2008)

Tur foretatt: Mai 2008.

Etter en strålende dag til Nupseggi og Sandfloeggi dagen før, ble Vassdalseggi bestemt som et flott og passe langt mål denne dagen.

Kom oss avgårde relativt tidlig, rundt 0815. Flott og rask skare gjorde at vi kunne skøyte oss innover de 3-4 kilometrene frem til sørvestenden av Kjelavatnet. Her ble det varmt, og alt yttertøy kunne legges langt ned i sekken. Feller ble satt på og dermed begynte stigningen oppover Lisledalen.
På hele sør og sørøstsiden av Kistenuten var det gått en del småras, samt et litt større rett ned for punkt 1300. Holdt god avstand til denne siden!

Etter å ha passert det første lille vannet på sørsiden, ca ved 1200 meter, gikk turen rett sørover bratt opp på selve Vassdalseggen. Herfra vestover eggen i jevn stigning til drøye 1600 meter. De siste to kilometrene gikk det litt slakt opp og ned til vi endelig stod ved varden på denne flotte fylkestoppen!

Brukte vel 3 timer opp, og unnet oss en god pause på toppen:o)
Solen hadde varmet opp snøen såpass at det ble et gnistrende telemarksføre ned igjen! Utrolig moro, egentlig sjelden man kjører ned igjen under så gode forhold så sent i sesongen!! Super skitopp!
Det siste stykket frem til Haukeliseter hvor vi hadde parkert ble litt langdrygt i ill råtten snø, men etter en sånn helg spiller det jo ingen rolle..

Klare til hjemreise kl 15, etter en god og varm dusj:o)


Tilbake til Suldal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset