Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Våler
Østfold
Søndagstur til Østfolds alper
(Skrevet av mob 13.04.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Værmeldingen var for dårlig for fine skiturer til fjells, så da ble det trøstetur til Østfolds "fjell" i stedet denne søndagen.

Øyvind dukket opp i Oslo med sykkelen sin. Stappet syklene inn i bilen og kjørte mot Svinndal. Fulgte beskrivelsene til alle de andre som hadde vært på Vålers og Skiptvedts topper før. Så fant skiltet mot Tveitåsen og kjørte den helt til bommen sto i veien. Kun hyttefolket på Tveitåsen slipper gjennom den, så da tok vi ut syklene og fant et hytteeldorado her oppe. Det var tydeligvis Østfoldingenes svar på Beitostølen her oppe.

Vel inne i hyttefeltet var det merket røde og blå stier i alle retninger. Vi fulgte stien til Branntårnet ca 1 km unna. Der var Vålers kommunetopp besteget. Så fulgte vi stien videre til Trolltjern / Langetjern. Ved Langetjern gikk den blå stien i feil retning etterhvert, så fulgte vannkanten et stykke og dro opp på åsen. Var lettgått terreng oppe på høyden og fant raskt steinen som var satt opp som varde. Gikk samme vei tilbake og besteg således Våler for andre gang. Kjapp sykkeltur ned igjen.

Etter denne lette turen måtte vi få med en til. Så kjørte et par sørover mot Sarpsborg og svingte av hovedveien der veien krysset Glomma. Etter noen km så vi skilt mot Haralfjellhytta. Vi hadde flaks for bommen sto åpen, så vi kunne kjøre veien forbi hytta og videre på vinterskiløypa opp på høyden øst for Gastgiveren. Så slapp (dessverre) en fin sykkeltur innover her. Vi parkerte bilen her og så etter noen hundre meter en bre og fin sti som gikk rett til topps.

På toppen sto det et lite tårn og en haug med militære innstallasjoner spredd rundt omkring på toppen. Var litt utsikt der oppe faktisk. Gikk samme korte tur ned igjen til bilen.

Lette søndagsturer, men lærte litt om Østfold. Vi så faktisk to alpinanlegg der midt inne i Østfolds alper. Når høyeste topp er på 225m er det ingen svimlende bakker tror vi. Men ser ikke helt bort fra at vi en gang dukker opp i Østfold med ski i bilen altså.


Tilbake til Våler
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset