Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Åmot
Hedmark
2. forsøk på trianglet
(Skrevet av Anneli 26.03.2008)

Tur foretatt: Mars 2008.

Parkerte igjen ved hyttefeltet på Øyungen. I dag var det strålende sol, men akk så mye nysnø. Fant et scooterspor oppover til Øyungen, hvor jeg traff dagens eneste menneske - en isfisker. Han fortalte at kameraten, som drev telling av djerv og ulv, hadde kjørt scooter til Tuva, så det var bare å følge sporet. Fantastisk tur. Knappe to timer opp og humøret var på topp.

Valgte å følge scootersporet en runde rundt via Taterungkampen (!) og så til høyre, og kom til Himmelkampen nordfra. Det tok meg en time, men jeg tenkte det var like greit å følge sporet som å tråkke opp nytt. Trodde først det var andre på fjellet da jeg kom til Himmelkampen, men det viste seg å være grensepunktet for de tre kommunene - tre staurer i hver sin retning.

Så var det veien videre! Puh! Startet først ut med friskt mot, men all løssnøen fikk meg tilbake i scootersporet, som ikke gikk direkte mot Krokjsjøhøgda. Måtte bite i det sure eplet og ta fatt på all løssnøen - ganske tungt sånn på slutten av dagen. Tråkket meg vei etter kompasset til punktet ved Kroksjøhøgda, og valgte samme vei tilbake da jeg ikke kunne se at det var kjørt opp noe sted. Etter at scootersporet var funnet igjen, var det bare å spurte ned til bilen før mørket kom.

En flott skitur, men selvsagt bedre om mer hadde vært opptråkket. 6 timer.


Tilbake til Åmot
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset