Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestre Toten
Oppland
Avstikker fra Gjøvik-Osloløypa
(Skrevet av rune 24.02.2008)

Tur foretatt: Februar 2008.

Ikke ta den letteste veien østfra hvis du er ute etter en fin skitur! Løypa som gå fra Gjøvik til Oslo passerer nemlig ca 2 km vest for Lauvhøgda. Og for alle skigale er 3 dagerstur Gjøvik-Oslo sterkt å anbefale, med f. eks overnatting på Lyngnaseter og nord i Nordmarka.
Denne gangen skulle jeg bare gjøre deler av denne løypa, med en avstikker til Lauvhøgda som mål. Parkerte på samfunnshuset på Trevatn (ca 390 moh) og gikk nordover i lysløypedelen forbi bolighus og gårder og idrettsplassen på Solås. Videre nordover mot Gjøvik går løypa forbi bondegårder hvor det fortsatt satses på husdyrhold for det merker du på lukta, men ovenfor Paulsrud stiger det svakt, men jevnt inne i skogen. Selv det kjedelige mildværet de siste ukene hadde ikke tatt bort motivasjonen til løypemannskapet for de sto for en nydelig preparering. Etter Skjellerdalen ser man mastene til høyre på Lauvhøgda og da er det bare å ta skogsbilveien til høyre etter myrene. På skogsbilveien var det snes hester som hadde hatt diare og restene etter dette var frosset inn i veiisen. Ikke delikat og en utfordring for skiene. Etter ca en km tar man av til venstre og her møter man nok dem som tar turen østfra. Turistforeningen har skiltet godt i området, og så også til Lauvhøgda. Rett fram siste km. - med feller, men det var nok ikke nødvendig.
I tårnet er det flott utsikt og sikteskive. Alle slike topper skulle hatt et slikt tårn, det blir liksom noe helt annet å komme seg over tretoppene. Samme vei tilbake og jeg rakk fram før mørket.


Tilbake til Vestre Toten
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset