Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Løten
Hedmark
Vinterbestigning av Gitvola
(Skrevet av mob 02.02.2008)

Tur foretatt: Februar 2008.

Turen startet ved å kjøre 15 km opp til Budor langs hovedveien mellom Hamar og Elverum.

Ved Budor rotet vi litt (kjørte bla opp på Nordhue også) før vi fant veien inn til Støregarden. Der så vi en glimrende skiløype i retning Gitvola, så her var det bare å komme seg ut og få på blåswix'en til -7 grader. Skiløypa gikk ganske riktig inn til Gitvola seter. Men sommerstien opp til Gitvola så bratt og kronglete ut så vi ville følge en alternativ rute opp.

Skiløypa mot Brumundkampen var tydeligvis ikke kjørt opp etter de siste dagers snøfall så fryktet en lang tur med løypetråkking. Men rett før selve Gitvola seter gikk det en unnselig skiløype som noen hadde tråkket opp med pulk etter seg. Så vi fulgte den på vestsida av Gitvola før jeg tok på skifellene og dro til skogs mot toppen når det åpnet seg over noen myrer.

Været og føret var ypperlig også til tråkking av løyper. Så vi knipsa fine nysnøbilder i skogen og sikta oss opp mot toppen. Opp var det veldig slakt og fint å gå, så de 1,5 km med tråkking gikk som en lek.

Vel oppe måtte vi fram med GPS'en for å se hvilken høyde som var rett. Ganske riktig fant vi kassa med bok på rett høyde.

Kjempeutsikt på alle kanter der opp og med lav februarsol var det riktig så fint. Men vi måtte ned igjen før sola forsvant. Storkoste oss ned igjen og tro til på de siste maskinpreppa løypene tilbake.

Turen var på ca 20 km og tok ca 3 timer. Øyvind og jeg var storfornøyde med valget av denne kommunetoppen på ski.


Tilbake til Løten
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset