Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Urdalsnuten
1434 m
Valle
Aust-Agder
Svømmetur til Vest-Agders høyeste
(Skrevet av Sea 27.12.2007)

Tur foretatt: Juli 2007.

15.07.2007; Kjørte opp til Berg og gikk inn til Bossbu i lett regnvær, kvelden før. Toppdagen startet med lavt skydekke og lett regn. Dette er et ukjent fjellområde for mitt vedkommende og fant derfor ut av kartet at jeg ville gå på sørsiden av Bossvatnet. Trodde elveutløpet skulle være greit å vade, men her ble det svømmetur i flomstor og kald elv og en stein som traff et kne slik det ikke burde gjøre, før jeg kom i land på samme side. Fikk vridd opp klærne (som lå i våt sekk). Digital-kamera gikk ad dundas, men GPS'en virket OK.

Gikk deretter videre sørover langs elveleiet, men fant det ikke fornuftig å prøve på nytt. Gikk tilbake til Bossbu, fyrte opp i ovnen og tørket klær. Etter ca 2 timer på hytta, fant jeg ut av kartet at jeg ville prøve nord for Bossvatnet. Her er det 2 vadesteder som skal være brulagt, men den første mangler gangbrua, men er grei å vade og på den andre ligger brua noe mangelfull fortsatt. Kom etterhvert opp i høyden hvor vinden tok kraftig og sikten ble redusert til noen meter. Med GPS'en peilet jeg meg inn på toppvarden.

Sikten var så dårlig at jeg valgte å følge GPS-sporet tilbake til Bossvatnet. Tilbake på hytta kl 20:30, våt og kald og et kne som ikke var helt godt etter elvebesøket. Fant det da mest behagelig og benytte proviantrommet og lage en bedre middag på hytta. Mao. det ble en natt til på Bossbu, før retur ned til Berg dagen etter.

Dette er nok en tur jeg vil huske og det er lite sannsynlig jeg kommer tilbake hit på sommerstid igjen ... Vil anbefale denne turen som en vårskitur, da det er et utrolig fint skiterreng her.


Tilbake til Valle
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset