Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tønsberg
Vestfold
Morsom topp 2.juledag
(Skrevet av Ole-Petter 26.12.2007)

Tur foretatt: Desember 2007. Andre på toppen: larspet

Vi sleit litt med å finne gamle E-18, nå som den nye motorveiparsellen var åpnet, men den veien jeg fryktet ledet oss inn på den nye motorveien, var bare å følge likevel, viste det seg. Vi kjørte først nesten til Voll, men syntes parkeringen her ble litt for "privat", snudde, og kjørte heller til gården Undrum, hvor vi klarte å parkere utenfor veien, riktignok ganske nær gården. Fruen i huset hadde oppdaget oss og ropte at vi bare måtte stå på inne på gården hennes, bare vi ikke sto i veien. Det gjorde vi imidlertid ikke.

Mellom to åkrer her var det greit å gå rett vest mot toppunktet. Ved skogkanten gikk det en skogsvei oppover, som jo aldeles ikke er inntegnet på kartet. Vi fulgte denne, og etter hvert forbi en idyllisk liten rød hytte, som også andre brukere har nevnt tidligere. Veien rundet hytta og gikk noenlunde i riktig retning mot nord. Da GPS-en sa 200 meter igjen til toppunktet, svingte skogsveien i ugunstig retning, og vi tok av rett opp i en begrodd steinur. Her hørte vi stemmer, og vi oppdaget en sti med to stavgående kvinner på vei ned. Denne fulgte vi så lett og ganske bratt opp, bortover/nordover, og til topps. Her var fin-fin markering av toppunktet og trimbok. Vi hadde vel brukt en 20 minutters tid hit, antar jeg.

Vi gikk en annen og artigere sti tilbake, som først gikk over en sydøstlig og lavere topp, og siden sørover og tilbake til den tidligere nevnte skogsstien, like ved den rødmalte hytta. Tidvis var det litt klyving på denne stien, og vi syntes det var topp!


Tilbake til Tønsberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset