Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nedre Eiker
Buskerud
Skitur kombinert med topptur
(Skrevet av rune 16.12.2007)

Tur foretatt: Desember 2007.

Det er 3. søndag i advent og jeg har så langt i desember vært på tre skiturer i Finnemarka/Drammensmarka hvor føret er knallbra i de høyereliggende delene. Slike skiturer er viktig for kroppens pleie og mitt gode humør, men etter at jeg ble introdusert for kommunetopper, skjønner jeg at man må velge opplevelser like mye utenfor som i løypene. Flere erfaringer knyttet til utsiktspunkter, dyreliv og spenning følger av dette.
Kom østfra opp Lierdalen og parkerte på Eiksetra. Tok skiløypa til Svarthamna, så nypreppa løype til Langvann, hvor jeg steg ut av maskinløypa og lagde mitt eget spor til nordenden av vannet. Av med skiene og opp steinura og stupet. Det var ikke den enkleste ruta, men det ga meg jo litt adrenalinkikk å henge i en småfuru og prøve å få feste med glatte skistøvler, her kom spenningen inn. På flata på toppen var det utrolig mange dyrespor, og jeg mener at ett av sporene må ha vært fra en gaupe. Ellers hare, fugl, og elg, ja mye spor av elg, men det var kanskje bare ett individ som travet rundt der? En meiesefamilie som bodde på toppen, var glade over å få besøk for de svinset rundt meg, mens jeg rastet og beundret utsikten til Norefjell og Vikerfjell.
Ned fra toppen tok jeg rett sydover til høyspentmastene hvor jeg brøytet løype på tømmerveien ned til maskinløypa på Lelangen. Dette var en mye, mye enklere vei enn den jeg hadde valgt opp.
Det var en utrolig flott dag med diamantglitter i snøen, rimfrost på bjørketrærne, hvit, ren snø, dryss på furu og gran og en lav, men klar og optimistisk desembersol. Med -13 blir det også is i skjegget. Han eller hun som oppfant julekortet må ha latt seg inspirere av en slik dag i marka.


Tilbake til Nedre Eiker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset