Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Sæteråsen
396 m
Svelvik
Vestfold
Måneskinnstur til Sæteråsen!
(Skrevet av obe 09.12.2007)

Tur foretatt: Desember 2007.

Etter å ha brukt mesteparten av turdagen i Hurum-skogene, fant vi ut at Sæteråsen var et passende mål å avslutte en flott turdag på!
Startet å gå etter mørkets frembrudd med hodelykter fra Skalland parkering øverst i Svelvikåsen. (Kjørte omtrent rett frem fra fergen, forbi sykehjemmet, videre forbi et tjern og et par gårder før vi kom til skiltet parkering.)
Vi fulgte blåmerket sti på sørsiden av Stølsåsen forbi Hellumvannet og opp til veien på nordsiden av Damvann. Var vanskelig å finne blåmerkingen i mørket, og vi lette litt et par steder. Hadde kompasskurs, og brukte dette flittig nesten hele veien for å sjekke at vi var på rett kurs. Mye stideler. Gikk vel ca 150 meter vestover langs veien, før vi kom innpå stien som førte oss til topps på Sæteråsen. Her gikk det greiere, ikke så mange stideler på vei oppover her.
Omsider kom vi oss opp til det fantastisk flotte tårnet på toppen, og det ble noen trolske bilder mot stjernehimmelen med taket i tårnet som siluett i forgrunnen. Annerledes og flott utsikt over bl.a Hurumlandet "By night"!
Tydelig en populær topp, det hadde vært 18 stykker før oss her denne dagen.
Vi gikk samme vei ned igjen til veien, men fulgte denne ned igjen, denne gang pånordsiden av Stølsåsen. ....og med litt mindre lys i hodelyktene våres. På tide å bytte batterier :o)


Tilbake til Svelvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset