Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hurdal
Akershus
Kjølig tur
(Skrevet av Ole-Petter 25.11.2007)

Tur foretatt: November 2007.

Var i går (24.nov) på målbevisst fylkestopptur for første gang, etter en overnatting i Hønefoss. Som noen har beskrevet her var det skiltet "Fjellsjøkampen" fra riksveien mellom Lygna og Hurdal - så da er det jo lett å finne fram.
En svært isete vei brakte meg opp til Gjødningsetra, uten at det store seterlivet var å se - mer et boligområde. Omtrent på tomta til siste huset avkrevdes bompenger (20,-), før man fikk kjøre snaut 100 meter til. Her var det stopp med låst bom, og jeg tok beina fatt litt over kl 10. Først på skogsvei en snau km, før skilt viste stien opp mot høyre.
Det var snødekke mesteparten av stien, og tidvis ganske glatt. En voldsom vind satte inn nær toppen, der jeg passerte skiltet om gammel brannhytte. Herfra 500 m bortover til det nybygde tårnet, med gjestebok og termometer (-7 grader). Fotostativ turde jeg ikke engang sette opp i de kraftige vindkastene, og fingrene ble øyeblikkelig kalde, så det var bare å komme seg ned igjen etter å ha skrevet seg inn i boka og sett på utsikten fra toppen av tårnet.
Tok det litt pent nedover da føret var forræderisk, og fordi jeg slo meg en del på forrige kommunetopptur i Valdres på liknende føre.
Nede ved bilen etter snaut 1,5 time.
Fylkestopp nummer 6 - men første målbevisste tur til en slik en...
Videre gikk turen til Lushaugen i Gran - en naturlig topp å ta i samme slengen.


Tilbake til Hurdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset