Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tønsberg
Vestfold
Senhøst i Vestfold (13.11. - 14.11.)
(Skrevet av JoSo 16.11.2007)

Tur foretatt: November 2007.

Jeg kom sørfra etter E18 og tok av til venstre mot gårdene Voll. Parkerte ved det falleferdige og nedlagte gårdsbruket lengst sør. Jeg gikk herfra i nordvestlig retning etter de ferske traktorsporene (pga. skoghogging). Lengst nord på hogstfeltet går sporene inn i skogen og forvandler seg etterhvert til en blåmerket sti som blir enda mer markert når den smelter sammen med en sti til som kommer fra nord. Stien går i en stor sving og så rett til toppen som var markert med en kvadratisk formet betongvarde hvor gjestebok lå i en trekasse. Noe utsikt, spesielt mot øst hvor nye E18 snart åpner.
Kort og grei halvtimes tur. Mye rådyr her! Og som vanlig på senhøst; mange meiseflokker i skogene. Morsomt å betrakte disse, for innimellom alle meisene finnes også arter som fuglekonge og trekryper. Og her fikk jeg til og med se spettmeis og trekryper side om side på trestammene...
Litt forskjell på disse to "stammekryperne": Spettmeisen beveger seg kjapt både opp og ned trestammene uten å støtte seg med stjerten, mens trekryperen går bare oppover og alltid med støtte av stjerten.
Hei du trekryper! Er du litt misunnelig, kanskje!?!?


Tilbake til Tønsberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset