Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kongsberg
Buskerud
Trolsk stemning og sterk vind
(Skrevet av obe 13.11.2007)

Tur foretatt: Oktober 2007.

Kjørte gjennom Kongsberg, forbi Sølvgruvene og tok til høyre inn på en grusvei før vi kom til Meheia th. Parkerte ikke lang unna skytebanen.
Herfra går det en godt merket sti oppover furuskogen. Underveis til Nr.8 åsen passeres flere nedlagte gruver. Vi tok en liten matpause her oppe. Trolsk stemning med spredt furuskog og tåkeskyene som suste forbi.
Etterhvert kom vi inn i tåka og vinden ble sterkere og sterkere jo nærmere Jonsknuten vi kom. På toppen måtte vi nesten holde oss fast for ikke å blåse over ende. Ingen utsikt fra toppen denne dagen dessverre....litt synd for her må det jo bare være helt rå utsikt på klare dager. Ser Jonsknuten veldig godt bl.a fra Tømmerås, kommunetoppen i Ski kommune.
Vi hadde lyst til å gå en runde, og ikke minst bruke dagen ute når vi først hadde kjørt såpass langt. Gikk derfor videre på stien nordvestover og frem til nordre Lisætra. Her begynte det å skumre en del, og vi satte opp farten litt og fulgte stien ned til vestenden av Helgevatnet. Nå var det blitt så mørkt at vi gikk ut på veien og gikk denne tilbake til bilen.
Fin dag tross tåke, vind og regn. Jeg ble veldig fasinert av den flotte furuskogen, og kommer nok tilbake igjen hit om ikke lenge:o)


Tilbake til Kongsberg
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset