Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fusa
Hordaland
Senhøst på Vestlandet (23.10. - 27.10.)
(Skrevet av JoSo 29.10.2007)

Tur foretatt: Oktober 2007.

Jeg ville gjerne prøve en annen variant av denne turen, og valgte å starte fra gårdene i den lille grenda Tveita fra sørsiden av fjellet. På den nest innerste gården traff jeg en kar som var lærer i Ytre Arna, opprinnelig fra Inderøy i Nord-Trøndelag og hadde fritidshus her inne i dalen på grunn av at dette er konas slektsgard. Utrolig vakker dal og natur innover her!
På vei innover mot Tveitaskardet tok jeg etterhvert av til høyre (øst) og gikk en rute som kalles Dyrastigen. Det er litt rart hvor forskjellig oppfatning folk har av en turrute... Denne ble jeg fortalt var både "stygg og bratt", men for meg ble denne turen (og denne ruta spesielt) den hittil flotteste i Hordaland fylke.
På toppen av skaret etter at Dyrastigen var passert kom jeg etterhvert inn på noen enorme sva på ca. 850 moh., og disse strakk seg helt opp mot de harde snø- og isfeltene nærmere mot toppen.
Fin varde med et flagg på toppunktet, men jeg fant ingen kasse/bok her i dag (26.10.) Utsikten var upåklagelig, og jeg kunne bl.a. se Hardangerjøkulen og hele Folgefonna herfra.
Dette var en orntli`"kremtur" som jeg gjerne anbefaler til flere. Og bortsett fra noe vind på toppen var været helt suverent i dag. Sol fra skyfri himmel er jo alltid positivt for en turopplevelse.
Jeg brukte 4 timer på turen; 2t og 20min opp 1t og 40min ned.
Nå tar jeg en ettermiddagstur på Tysnessåta, som ikke ligger langt herfra.


Tilbake til Fusa
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset